Westlandse ondernemers van MKB Westland bezoeken Patijnenburg

“Onze naamsbekendheid is groot; 95% van de Westlanders heeft van ‘Patijnenburg’ gehoord, maar bijna niemand weet precies wat we doen.” Met deze ferme bewering heette Ruud van Diemen de leden van MKB Westland welkom. Sinds drie maanden is de Rotterdammer directeur van het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf. De deuren werden open gezet voor leden van MKB Westland om hen te laten zien waar Patijnenburg voor staat.


“Het beeld dat we een sociale werkplaats zijn en dat je nooit meer wegkomt, als je hier eenmaal werkt, klopt niet meer. Je moet Patijnenburg zien als het vangnet voor mensen die, om welke reden dan ook, het even zelf niet lukt om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat is een brede doelgroep; mensen in de bijstand, maar ook statushouders, mensen met een verslavingsachtergrond of jongeren die in het reguliere onderwijs zijn uitgevallen. Mensen begeleiden naar zinvol werk geeft veel voldoening; je ziet onze cliënten dan opbloeien. Ze hebben sociale contacten, ze worden gehoord, gewaardeerd en gezien.


Voorzitter MKB Westland Shirley Schelkers is enthousiast over het bezoek en de samenwerking tussen MKB Westland en Patijnenburg: “Het is mooi om dit partnerschap op deze manier vorm te geven. MKB-bedrijven hebben personeel nodig en Patijnenburg kan dit bieden. Natuurlijk is er soms iets meer begeleiding nodig voor sommige medewerkers, maar jobcoaches begeleiden hen als ze in een organisatie werkzaam zijn. Dit kan bij grotere, maar ook bij kleinere bedrijven. Het is echt maatwerk dat wordt geboden. Wij raden ondernemers aan: kijk eens goed naar je organisatie en bedenk of er werkzaamheden zijn die kunnen worden uitbesteed aan een kandidaat van Patijnenburg. Zo ontstaat een win-win-win situatie. Degene die een baan vindt, degene die een nieuwe werknemer vindt en de maatschappij in brede zin, iedereen heeft hierbij iets te winnen.”

Lees verder