Match van de maand

 
“Het vak leert hij bij ons vooral in de praktijk en met de praktijkverklaringen staat hij straks sterker op de arbeidsmarkt. Het is een win-win”

Stan Kuijvenhoven bij Kozijntechniek Westland

Veel aansprekende Westlandse bedrijven maken werk van hun sociale betrokkenheid. Ze geven werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Regelmatig wordt in deze rubriek een geslaagde 'match' tussen vraag en aanbod belicht. Een passende baan laat mensen groeien. Het leidt tot economische zelfstandigheid, tot integratie, brengt structuur in het leven, bevordert gezondheid en welzijn en versterkt de persoonlijke ontwikkeling.

“Stan (21) is bij ons gestart per 1 november nadat wij hem hadden leren kennen via Marjolein Ferwerda de ‘matchmaker’ (accountmanager bij Patijnenburg). Wij zijn blij met hem en hij is dat volgens mij ook met ons.” Aan het woord zijn Dennis van Pelt en Huub Brouwer eigenaren van Kozijntechniek Westland. Stan sluit aan met: “Hiervoor heb ik diverse bedrijven bezocht om te kijken of er een match was. En die klik met Dennis en Huub was er direct” ”En die klik moet er wel zijn”, vervolgt Dennis, Wij werken hier namelijk heel intensief in een klein team en dan moet je goed kunnen samenwerken. Het leren van de vakvaardigheden die je voor het plaatsen van kunststof en houten kozijnen nodig hebt, gebeurt veelal in de praktijk. Het is geen hogere wiskunde. Stan kan zich hier via praktijkleren met praktijkverklaringen verder ontwikkelen en heeft dan ook iets om zich eventueel straks verder mee op de arbeidsmarkt te kunnen presenteren. Dat is een win-win voor alle partijen. Maar voorlopig willen wij hem zeker niet kwijt” “Ik hou van aanpakken, vervolgt Stan, “Alles wat Dennis en Huub doen, dat doe ik ook. Ik heb het hier echt heel erg naar mijn zin.” “Wij vinden dat iedereen een kans verdient, aldus Huub. “Wij werden getipt door een kennis dat er wellicht ook goede nieuwe krachten bij Patijnenburg te vinden zijn, dus hebben wij contact opgenomen en van het een kwam het ander. Dit is ons nu zo goed bevallen dat wij wellicht volgend jaar als de markt zich zo blijft ontwikkelen, ook nog eens gaan kijken naar uitbreiding met een extra nieuwe kracht via Patijnenburg. Maar voorlopig zijn wij blij met Stan”, zegt Dennis tot besluit.

Fotobijschrift: Stan (links) en Dennis plaatsen een nieuw kozijn in De Lier: “In ons kleine team is de klik heel belangrijk”