Week van het Werk

Week van het Werk in het Westland

In de laatste week van september gaan MVO Westland en WOS Media er voor zorgen dat heel het Westland bezig is met werk. Van 26 september t/m 2 oktober zijn er dagelijks evenementen rondom werk, opleiding en de arbeidsmarkt en staat werk centraal bij de populaire radio- en tv-programma’s van de WOS. Daarbij komen alle aspecten van werk aan bod die voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden interessant zijn. De Week van het Werk vindt plaats op initiatief van MVO Westland dat in samenwerking met werkgevers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpt.

Het programma bestaat uit diverse bijeenkomsten en activiteiten die werkgevers, werknemers en werkzoekenden uitdagen om aan de slag te gaan en elkaar te ontmoeten. Zo kunnen werkzoekenden elke ochtend binnenlopen bij het radioprogramma ‘Het Ochtendmagazine’ en daar live een open sollicitatie doen, waar werkgevers op kunnen reageren. Dagelijks praat een van de partners in dat radioprogramma mee als side-kick. Ook organiseert het WW-café een banenmarkt voor werkzoekenden en geeft MVO Westland de training ‘Buitengewoon’ voor werkgevers. Die training helpt hen om mensen met een arbeidsbeperking goed te kunnen begeleiden op de werkplek. Andere activiteiten zijn een bijeenkomst in samenwerking met VNO-NCW rondom statushouders en de Dag van de Westlandse techniek van SOB Westland. De WOS maakt elke dag een tv-uitzending waarin de highlights van die dag in beeld komen. De kalender van alle activiteiten is te vinden op www.wos.nl/weekvanhetwerk.

Drie hoofdpartners, GJ Personeelsdiensten, Patijnenburg en DON opleidingen, dragen vanuit hun expertise actief bij aan de Week van het Werk. “We willen met onze inzet voor de Week van het Werk laten zien dat iedereen in Westland mee kan doen op de arbeidsmarkt en dat we ons daar samen met werkgevers hard voor maken”, zegt Inge Vermeulen van Patijnenburg uit naam van de hoofdpartners. “Iedereen heeft baat bij een sociaal-economisch gezond Westland en daarom zetten we werk die week centraal.”