.

VACATURE WERKCONSULENT INBURGERING (28 - 36 UUR)

Als werkconsulent Inburgering begeleid je mensen gedurende hun inburgeringstraject binnen Patijnenburg. Je zet je coachende en coördinerende vaardigheden in om samen met de inburgeraar tot een realistisch plan en tot duurzame integratie te komen. Je zet alles op alles om de juiste route te faciliteren door trainingen aan te bieden, door taalstages of leer werk trajecten in te zetten of door een  mooie vrijwilligersplek en uiteindelijk die baan te vinden. Je bent de vraagbaak voor de inburgeraar en schakelt veelvuldig met onze ketenpartners, waaronder de gemeente Westland, Vluchtelingenwerk en Vitis Welzijn. Je werkt in een resultaatgericht team waar samenwerking, resultaat en werkplezier bovenaan het kernwaardenlijstje staan. Daarnaast zorg je dat het proces administratief goed wordt vastgelegd, hier ben je ongeveer 50% van je tijd mee bezig. 

Werkzaamheden
In het takenpakket zit o.a.

 • Klantgesprekken (met tolkentelefoon)
 • Caseload- en resultaat sturing
 • Tijdig opstellen periodieke individuele rapportages
 • Begeleiding en coaching
 • Stimuleren van leren, sociale activering en meedoen in Westland
 • Netwerken / intensief samenwerken met ketenpartners
 • Matchen op (vrijwilligers)werk

 

 

Functievereisten
Het werken met mensen in het sociaal domein, is dynamisch: geen dag is hetzelfde, geen match is hetzelfde en geen casus is hetzelfde!
Om je thuis te voelen is het van belang dat je je herkent in het volgende profiel:

 • Organisatorisch sterk, HBO niveau en ondernemend.
 • Aantoonbare kennis van de doelgroep en de wet inburgering.
 • Goed ontwikkelde coaching-vaardigheden, waarbij je in basis waardevrij handelt. 
 • Netwerker, verbinder én een teamspeler.

Bedrijfsomschrijving
Bij Patijnenburg helpen wij al 70 jaar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Wij begeleiden hen en stimuleren hen in hun ontwikkeling. Wij leiden ze op en zij doen ervaring op in ons werkleerbedrijf. Daarna zoeken wij een passende baan binnen of buiten de muren van Patijnenburg, afgestemd op hun talenten en capaciteiten.


Arbeidsvoorwaarden
Bij ons krijg je een baan met grote maatschappelijke betrokkenheid. Je krijgt de vrijheid om je werk op de beste wijze in te richten en de mooiste resultaten te halen.

+ marktconform salaris CAO Gemeenten
+ aantrekkelijke (secundaire) arbeidsvoorwaarden
+ een arbeidsovereenkomst van 28 tot 36 uur per week

Solliciteren
Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen aan vacatures@patijnenburg.nl onder vermelding van werkconsulent inburgering.
Heb je vragen dan kun je bellen met Esther Janssen 0174 272 000.
De reactietermijn loopt op 1 oktober 2023 af. De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 gesprekken, een dagdeel meelopen en een assessment.
Als we voor die tijd de juiste kandidaat hebben gevonden sluiten we de termijn eerder.