Patijnenburg in de nieuwe Streamer van MKB Westland

Voor als u het heeft gemist: dit is wat Patijnenburg voor u kan betekenen! Lees hier het artikel:

 

Sociaal en verantwoord ondernemen? Patijnenburg helpt.

 

“We kunnen ons verhaal niet vaak genoeg vertellen”, vindt Inge Vermeulen, directeur van Patijnenburg. “Want er zijn nog veel ondernemers die wel verantwoord en sociaal willen ondernemen, maar de juiste weg niet weten te vinden. Ondernemers die best iemand in dienst willen nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar het lastig vinden om dat zelf in te vullen. Ondernemers dus, die de hulp van Patijnenburg prima kunnen gebruiken.”

 

Patijnenburg is van oudsher vooral bekend als sociale werkplaats. Dat het bedrijf veel meer doet, moeten het nieuwe logo en bijbehorende pay-off ‘Patijnenburg: mens - werk - match!’ laten zien. “Inderdaad, wij hebben een fabriek waar we bedrijven veel werk uit handen kunnen nemen”, licht Vermeulen toe. “Daar zijn onze medewerkers aan het metaal bewerken, assembleren, monteren en verpakken. En buiten kom je onze mensen tegen in het groenonderhoud, reiniging, catering en schoonmaak. Maar dat is lang niet alles wat wij doen.”

 

Gemotiveerd

De directeur legt uit dat Patijnenburg ondernemers ook kan helpen bij het invullen van vacatures. Ze begrijpt overigens best dat er soms wat koudwatervrees is om een medewerker met een beperking aan te nemen. “Er zijn ook nogal wat misverstanden. Mensen denken bijvoorbeeld dat zo’n medewerker vaker ziek is of dat ze als werkgever meteen in het diepe worden gegooid. Het tegendeel is waar. Onze kandidaten zijn vaak super gemotiveerd en plichtsgetrouw. En als het om begeleiding gaat: wij gaan daar ver in. We kunnen een proefplaatsing doen, we zorgen voor een jobcoach en kunnen een training geven over hoe je moet omgaan met deze doelgroep.”

 

Brancheplatforms

Om nog beter in te kunnen spelen op de wensen van ondernemers en om mens en werk nog succesvoller te matchen, is onlangs gestart met zogenaamde brancheplatforms. “Daar brengen we ondernemers, onderwijs- en brancheinstellingen bij elkaar om initiatieven te ontplooien op het terrein van arbeid voor de langere termijn. Inmiddels zijn er drie platforms: techniek, tuinbouw en transport.”

 

Meer weten over deze platforms of over de diensten van Patijnenburg? Inge Vermeulen nodigt ondernemers van harte uit om contact op te nemen.

 

 

"Patijnenburg is aanjager en deelnemer van het platform MVO Westland. Hier zetten Gemeente Westland, Patijnenburg, ondernemers en werkgeversvertegenwoordigers zich samen in voor een inclusieve arbeidsmarkt. MVO Westland is sponsor van de MKB Westland bijeenkomst Haringpraet."