Patijnenburg en NLtraining klaar voor taallessen nieuwe inburgeraars

Vandaag, op 1 april, vond de ondertekening plaats voor de uitvoering van taallessen onder de Nieuwe Wet Inburgering (NWI). Door deze overeenkomst is het NLtraining gegund om de komende 3 jaar taallessen te verzorgen voor nieuwe Westlanders. De taallessen worden voortaan gegeven op de locatie bij Patijnenburg.

‘Wij zijn er helemaal klaar voor, laat ze maar komen”, zeggen Jeroen Prins (NLtraining) en Inge Vermeulen (Patijnenburg) eendrachtig in koor. Daarmee doelen zij op het geven van taallessen voor nieuwe Westlanders vanaf 1 april 2022. Deze zullen worden gegeven via de B1-route (taalniveau begrijpelijk nederlands) en Z-route (taalniveau voor inburgeraars die naar activeringstrajecten worden begeleid door ketenpartner Vitis Welzijn). “De kracht van de samenwerking tussen Patijnenburg en NLtraining is bepalend voor het succes. Wij zijn blij dat wij elkaar als professionele partners hebben gevonden om de inburgering van nieuwkomers zo effectief mogelijk te laten verlopen in het Westland”, aldus zeggen beide partners tot besluit. Voor de inburgering wordt overigens door diverse andere Westlandse organisaties samengewerkt zoals: gemeente Westland, Vitis Welzijn, bibliotheek Westland, Vluchtelingenwerk Westland, Sociaal Kernteam Westland, GGD en GGZ.

Over NLtraining:

Zonder taal ben je nergens. Al jaren werken wij samen met gemeenten en bedrijven, zodat iedereen mee kan doen. Want mee doen, dat kan pas als je elkaar begrijpt. Sinds 2005 is NLtraining een van de grootste taalaanbieders in Nederland. Of je nu al heel lang in Nederland woont of hier nog maar net bent, of je geboren bent in Nederland of in een ander land; iedereen kan bij ons terecht voor een geschikte cursus. Ons aanbod: Nederlandse taallessen, Digitale vaardigheden, Vaktaaltrajecten, Online Platform met een diversiteit aan trainingen, Thematische lessen zoals taal en sport, taal en geld; taal en gezondheid en meer Taaltrajecten op maat/op aanvraag.