Sabrina Pasqualicchio: “De Werkacademie van Patijnenburg heeft mij op weg geholpen!”

Medio vorig jaar kwam het leven van Sabrina (25) in een stroomversnelling. Door haar scheiding kwam zij terecht in een uitkering en moest zij noodgedwongen weer bij haar ouders gaan wonen. Nu deelt zij de slaapkamer met haar drie kleine kinderen van 8, 6 en 2 jaar. Maar Sabrina ging niet bij de pakken neerzitten, kwam na het intakegesprek met de werkconsulente van Patijnenburg terecht bij de Werkacademie. Daar leerde zij om goed voor de dag te komen bij potentiële werkgevers, zowel mondeling als schriftelijk.

 

“Tijdens de training heb ik geleerd hoe je een CV moet opstellen en een goede motivatiebrief. Daarvoor moet je natuurlijk eerst op zoek gaan naar je sterke (en je zwakke) punten, maar vooral natuurlijk antwoord geven op de vraag: ‘waar ben ik goed  in?’ en ‘wat kan ik verbeteren?’. Tijdens het hele traject ging ik twee keer per week naar de training en twee keer aan het werk bij Patijnenburg bij de afdelingen verpakken en assemblage. Ik vond het fijn om zo weer onder de mensen te komen en te wennen aan het werkritme.”

 

En dat met succes: Sabrina heeft nu dé baan gevonden die bij haar past. Hoe is dat allemaal zo snel gelukt? “Ik kreeg het advies van de trainer van de Werkacademie, Linda om mijn CV en motivatiebrief aanpassen op de vacature, waarop ik wilde solliciteren. Daar was ik een hele dag mee bezig geweest en toen dacht ik: weet je wat, ik mail de aangepaste brief en CV gewoon naar die werkgever. Vervolgens kon ik binnen een week aan de slag in de housekeeping bij Hotel Elzenduin in Ter Heijde”, vertelt een dolenthousiaste Sabrina. “Ik sloeg bij het sollicitatiegesprek helemaal dicht. Ik was des te blijer toen ik gebeld werd dat ik mocht beginnen. Nu heb ik een contract gekregen,. Daar ben ik helemaal blij mee! Het is wel hard werken in de housekeeping, dat bestaat vooral uit het schoonmaken van de kamers van vertrekkende gasten, zoals bedden opmaken, stofzuigen en handdoeken vervangen. Maar ik heb een leuke baas en echt superlieve collega’s. Toevallig zijn het ook allemaal alleenstaande moeders, daarom begrijpen we elkaar goed. Het werk is in de ochtend en ik ben weer klaar als de kinderen thuis komen. Dit is voor mij gewoon ideaal. Ik moet wel een half uurtje naar het hotel fietsen, maar dat is goed voor de slanke lijn.”

 

Misschien zit er wel meer in de loopbaan van Sabrina bij Hotel Elzenduin. Als het erin zit, kan zij mogelijk verder groeien naar een functie in de bediening of achter de receptie. Zij mag zelf aangeven wat haar het meeste aanspreekt! Wat het traject bij Patijnenburg betreft, dat kan Sabrina iedereen zonder werk aanraden. “De Werkacademie van Patijnenburg heeft mij echt op weg geholpen. Natuurlijk moet je het allemaal zelf doen, maar dat zetje in de rug heb je soms gewoon even nodig”, aldus besluit Sabrina.