Gemeente Westland: 'Voortaan vast contract voor mensen die vallen onder de banenafspraak' 

Wethouder Mohamed el Mokaddem wil voortaan alle mensen die vallen onder de banenafspraak bij de gemeente Westland een vaste aanstelling geven. Dit zei hij bij de ondertekening van het eerste vaste contract voor Raymond van Alsemgeest in aanwezigheid van Inge Vermeulen, directeur Patijnenburg.

 

Ondernemen met je hart

El Mokaddem: “Als gemeente ondersteunen wij deze mensen door ze kansen te bieden, zowel als werkgever maar vooral ook bij het faciliteren van Westlandse ondernemers. Inmiddels zijn bij de gemeente Westland zelf tien garantiebanen gerealiseerd en lopen wij hierin voorop. Ik vraag ook van ondernemers om te ‘ondernemen met je hart’, het motto van MVO Westland.”

 

Goede stap voorwaarts

“Mensen met een arbeidsbeperking hebben kansen nodig op de arbeidsmarkt”, aldus Inge Vermeulen. “Daar krijg je als werkgever ook veel voor terug. Want hoewel zij werken met een beperking, betekent dat niet dat ze maar beperkt kunnen werken. Sterker nog, vaak maak ik mee dat zij juist excelleren in hun werk dankzij tomeloze inzet en motivatie.  De gemeente Westland  heeft dit al vroeg onderkend en zet hiermee weer een goede stap voorwaarts.“

 

Raymond hoort er bij helemaal bij

Raymond van Alsemgeest is na enkele jaren begeleid werken vanuit Patijnenburg officieel in dienst gekomen bij gemeente Westland als administratief medewerker bij het Historisch Archief. “Hij werkt hier met heel veel plezier en hoort ook helemaal bij het team”, aldus zijn leidinggevende Peter Smit. Raymond kent ook alle 30 vrijwilligers. Met het zijn vaste contract bij de gemeente hoort hij er nu helemaal bij.